Investment AB Latour on allekirjoittanut Latour Industries AB:hen kuuluvan tytäryhtiönsä LSAB Group AB:n (LSAB) kautta sopimuksen 100 prosentin hankkimisesta Lahden Teräteos Oy:stä (LTT)

LTT:n toimipaikka on Lahdessa. Yritys työllistää 23 työntekijää, ja sen liikevaihto on 2,4 miljoonaa euroa (2021) LTT valmistaa asiakaskohtaisia työkaluja höyläykseen ja profiilijyrsintään sekä toimittaa teriä sahateollisuudelle. Vuonna 1962 perustettu yritys vahvistaa LSAB:n asemaa Suomessa ja laajentaa LSAB:n asiakastarjontaa.

LSAB on johtava puu- ja metalliteollisuuden lastunpoistoprosesseihin liittyvien työkalujen ja palveluiden toimittaja. LSAB:lla on noin 300 työntekijää ja toimintaa Pohjoismaissa ja Baltian maissa.

”LTT on hyvin johdettu yritys ja olemme iloisia siitä, että yhtiöstä tulee osa LSAB:ta. Olemme vakuuttuneiota siitä, että LTT:n vahvuus kapealla erikoisalalla toimivana puuntyöstöteollisuuden koneistustyökalujen valmistajana kasvaa entisestään. LSAB tukee LTT:n jatkuvaa kasvua sekä Suomessa että LSAB:n muilla markkinoilla”, sanoo Hans Ekholm, LSAB Group AB:n toimitusjohtaja.

”Olen erittäin kiitollinen siitä, että LTT:stä on tulossa osa LSAB:ta. LSAB:n vahva markkina-asema Pohjois-Euroopassa antaa LTT:lle mahdollisuuden jatkaa laajenemistaan”, sanoo LTT:n toimitusjohtaja Juha Viinikka.