Kestävä kehitys

Kestävän kehityksen asiat (taloudelliset, inhimilliset ja ympäristölliset) ovat keskeisessä osassa LSAB:n ja sen omistajien toimintaa.

LSAB kehittää innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja niin omaan toimintaan kuin asiakkaidemme tuotantoonkin. Meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus vaikuttaa tukin käyttöön sahalaitoksilla ja terästoimituksiin sulatoilta ja lopuksi vielä materiaalien kierrätyksiin. Teolliset asiakkaamme ovat strategisesti tärkeitä kestävän kehityksen kannalta. Puu ja selluloosa ovat materiaalina keskeisessä kestävän kehityksen asemassa ja käänteentekevänä prosesseissa mekaanisessa teolllisuudessa, sekä on suuressa roolissa materiaalin ja energian käytössä.

LSAB:lla me keskitymme kolmeen asiaan:

Ympäristö

• Meidän täytyy vähentää ympäristöllistä vaikutustamme kaikilla tasoilla
• Meidän täytyy varmistaa että tuotteemme on valmistettu vähemmällä energian ja raaka-aineiden käytöllä.
• Me mittaamme ja seuraamme CO₂-jalanjälkeämme ja todella pienennämme sitä
• Jätteemme lajitellaan ja hävitetään certifioitujen materiaalien kierrätykseen erikoistuneiden yritysten toimesta


Työntekijät

• Me jatkuvasti seuraamme työntekjiöidemme hyvinvointia ja työskentelemme ennaltaehkäisevästi, tavoitteenamme 0 työtapaturmaa.
• Sukupuolitasa-arvo ja -moninaisuus on meille tärkeää.


Code of conduct

• Me noudatamme omistajamme Latour:n Code of Conductia kaikilla tasoilla.


Solvatten

Solvatten on ruotsalainen innovaatio helpottamaan perheiden puhtaan veden hankintaan. Noin miljardi ihmistä elää ilman puhdasta vettä ja sähköä. Eli joka seitsemäs ihminen. Nämä ihmiset käyttävät 4-5 tuntia joka päivä saadakseen vettä ja keittääkseen sen puhtaaksi. Puhdas vesi kotona, antaa aikaa koulun käyntiin tai tekemään enemmän töitä, mikä on keino pois köyhyydestä.

Omistajamme Latour aloitti yhteistyön yrityksen Swedish Solvatten kanssa 2018. Yritykset Latourin sisällä edesauttavat lahjoittamaan rahaa Solvattenille. Esimerkiksi olla antamatta joululahjaa työntekijöille ja lahjoittaakin vastaava summa. Latour on vuodesta 2018  kerännyt yli 200 000 euroa, joka on mennyt suoraan Solvattenin laitekuljetuksiin meneillä oleviin projekteihin Burkina Fasossa ja Ugandassa. Latourin tavoite on auttaa 3000 perhettä tällä kolme vuotiskaudella, joka siis vaikuttaa noin 24 000 ihmisen elämään.

Tutustu Solvatteniin tästä!

 

 

Top