Kulmajyrsimet

Kulmajyrsin eli nurkkajyrsin on työkalu, jonka avulla metalliin päästään tekemään hyvin teräviä kulmia. Kulmajyrsin synnyttää samanaikaisesti kaksi pintaa, jolla yhdistät reunajyrsinnän tasojyrsimen kanssa. Sillä voidaan siis ajaa tasaista pintaa ja samalla saadaan jyrsittyä hyvin tarkkoja 90-asteen kulmia metallipintaan.

Tilaa meiltä laadukas kulmajyrsin!

Pyydä tarjous kulmajyrsimestä

Hyvä kulmajyrsin takaa portaattoman tuloksen

Hyvän kulmajyrsin tuottaa erittäin tarkan 90-asteen kulma sekä tasaisen pinnan. Kulmajyrsin eroaa tasojyrsimestä siten, että sillä voi saavuttaa tarkkoja 90-asteen kulmia, jonka pystypinta on sileä, eikä kulmaan jää ns. rappua.

Kulmajyrsintää voidaan suorittaa perinteisillä neliöleikkureilla sekä muilla erilaisilla jyrsimillä.

WIDIA VSM – sarjan kulmajyrsin

Edustamme WIDIA:n kulmajyrsimiä. VSM-sarjassa on valittavissa monia eri malleja, riippuen, millaiseen käyttöön ja tarpeeseen kulmajyrsin on tulossa. WIDIA:n kulmajyrsin on tunnettu ”portaattomasta” tuloksesta, joka takaa tasaisen viimeistelyn. Leveydet vaihtelevat 25-160mm välillä ja leikkaussyvyys on 15 mm.

WIDIA VSM11 ja 17 -kulmajyrsin

VSM11 on suorituskykyinen, kestävä ja 90-asteen kulmajyrsin. VSM11 on suunniteltu monipuoliseen käyttöön, kustannustehokkaaseen jyrsintään ja takaa helpon jyrsinnän. Terää voidaan käyttää erilaisilla metallipinnoilla. VSM17 on 11-mallin isoveli.

Kulmajyrsimen terään kiinnitettävät vaihtopalat on suunniteltu innovatiivisella geometrialla ja ominaisuuksilla, kuten esimerkiksi erilaisilla kallistuskulmilla. Vaihtopaloihin on saatavilla erilaisia kulman säteitä, joiden leveys vaihtelee 0,4-3,1 mm.

 

VSM11 ja 17 terän ominaisuuksia:

  • Optimoidut leikkaavat pinnat edesauttavat pehmeän ja mukavan poraamisen ja vähentävät poran tarpeetonta värinää.
  • Innovatiivinen geometria tarjoaa tarkan pintojen viimeistelyn.
  • Tehokas sisäinen jäähdytysjärjestelmä.

Useita vaihtopaloja valittavissa, esimerkiksi:

  • XDCT-ML soveltuu kevyeen käyttöön. Paras valinta ruostumattomalle teräkselle ja titaanille.
  • XDPT-MM soveltuu yleiseen kulmajyrsintään.
  •  XDPT-MH soveltuu vaativampaan käyttöön.
  • WIDIA VSM490

WIDIA:n VSM490-kulmajyrsin mahdollistaa ainutlaatuisen tasaisen jyrsinnän. Terää voi käyttää useisiin eri pintoihin, kuten teräkseen, valurautaan, ruostumattomaan teräkseen ja titaaniin.

VSM49-mallissa on kaksipuolinen terä, jossa on 4 leikkaavaa reunaa.

 

Vaihtopaloja terään valittavissa esimerkiksi:

  • ML, joka soveltuu hyvin ruostumattoman teräksen työstöön.
  • MM soveltuu yleiseen käyttöön.
  • MH on paras valinta vaativampaan käyttöön, erityisesti valuraudan jyrsintään.

Perinteiset työkalut ovat suunniteltu saavuttamaan 90-asteen kulma, mutta niillä on huono suorituskyky, kun kulmia tehdään useaan kertaan (vas.). VSM490-kulmajyrsin minimoi porrastuksen jäljet ja tuottaa laadukkaampaa jälkeä kilpailijaan verrattuna. Tämä takaa kustannustehokkaan jyrsinnän, sillä pintoja ei tarvitse tasoittaa uudelleen toisella työkalulla.

Ota yhteyttä ja kysy lisää kulmajyrsimistä

Heräsikö kysymyksiä? Autamme sinua mielellämme. WIDIA:n kulmajyrsin toimitetaan tarvittaessa nopeallakin varoitusajalla.

Tutustu valikoimaamme ja ota yhteyttä