LSAB tekee suuren investoinnin Vistträskiin.

”Näemme kasvaneen kysynnän ja investoimme jatkuvasti kehittääksemme tarjontaamme. Valmistaudumme nyt uuteen hiomarobottiin, joka lisää pääasiassa automaatiota klingoille, jotka ovat käytössä sahalinjoissa kuten HewSaw, Linck ja AriVislanda,” kertoo Martin Andersson, LSAB:n liiketoiminta-alueen johtaja.

Vuodesta 1982 lähtien klingon ja nauhasahan hiomistoimintoja on suoritettu Vistträskissä, joka sijaitsee hieman yli tunnin ajomatkan päässä Luleån länsipuolella. Vuodesta 2008 lähtien liiketoiminta on ollut osa LSAB:ta, joka tarjoaa hiomispalveluita pääasiassa Pohjoismaissa ja Baltiassa, keskittyen sahoihin ja puuteollisuuteen.

”Näemme kasvaneen kysynnän ja investoimme jatkuvasti kehittääksemme tarjontaamme. Valmistaudumme nyt uuteen hiomarobottiin Vistträskissä, joka lisää automaatiota erityisesti klingoille, jotka ovat käytössä sahalinjoissa kuten HewSaw, Linck ja AriVislanda. Vistträsk-alueella on tällä hetkellä vilkasta toimintaa sahateollisuudessa. Maantieteellisesti alue sijaitsee skandinaavisen havupuualueen sydämessä, mikä tarkoittaa laadukkaita raaka-aineita ja täydellistä sijaintia sahateollisuudelle. Ruotsi on Euroopan toiseksi suurin sahatavaran tuottaja ja jatkaa investointeja puuteollisuuden ja biohajoavan yhteiskunnan kehittämiseen, mukaan lukien sahojen ja paperitehtaiden laajentaminen,” toteaa Martin Andersson, LSAB:n liiketoiminta-alueen johtaja.

Hiomispalvelut ovat olennainen osa LSAB:n tarjontaa. Monen tyyppiset työkalut vaativat hiomista ja kunnostamista niiden käyttöiän maksimoimiseksi asiakkaille. Tarjoamalla kokonaisvaltaisia ratkaisuja työkaluille varmistetaan laatu ja suorituskyky. Lisäksi hiomisen ja kunnostuksen lisäksi suoritetaan tasapainotus, puhdistus, suoristus ja korjaukset kuluneille työkaluille. Klingojen hiominen kaksoisakselisille sahalinjoille on osa kasvua Vistträskissä.

Martin Andersson jatkaa: ”Sahateollisuus on konsolidoitumassa ja kansainvälistymässä. Näemme, että kansainväliset yritykset kasvavat ja ajavat konsolidoitumista markkinoilla. LSAB on yritys, jolla on samankaltaisia tavoitteita. Muutumme paikallisesti menestyneestä ruotsalaisesta yrityksestä, jolla on juuret Långshyttanissa, kansainväliseksi yhteistyökumppaniksi, joka keskittyy suurempiin yrityksiin ja toimintoihin useissa maissa.”

LSAB Wood Solutions on LSAB Groupin liiketoiminta-alue, joka valmistaa ja myy työkaluja puun käsittelyyn. Liiketoiminta-alueen liikevaihto on noin 25 miljoonaa EUR ja se on johtava toimija Pohjois-Euroopassa. Tavoitteena on vakiinnuttaa asema täyden palvelun kumppanina Euroopassa ja olla kansainvälinen markkinajohtaja omalla toimialallaan.

Liitetyssä kuvassa vasemmalta: Simon Dubach, teknikko ISELI:llä, ja Martin Andersson, liiketoiminta-alueen johtaja LSAB:lla.