Historiallisen suuri investointi LSAB:lta Kajaanin yksikköön.

”Suomi on Euroopan kolmanneksi suurin sahatavaran tuottaja. Kajaanin alueella, jossa meillä on huoltoyksikkö, sahateollisuus on tällä hetkellä erittäin aktiivista. Siksi investoimme nyt historiallisen miljoonainvestoinnin suomalaiseen palveluyksikköömme,” kertoo Martin Andersson, LSAB:n liiketoiminta-alueen johtaja.

Vuonna 2012 LSAB perusti Kajaanin huoltoyksikön, joka tarjoaa muun muassa vannesahanterien ja pyörösahanterien huoltopalveluja. Asiakkaat ovat pääasiassa sahoja ja puuteollisuutta.

”Valmistelemme nyt toimintamme laajentamista Kajaanissa. HewSaw-sahalinjojen terien kasvaneeseen kysyntään vastataksemme investoimme uuteen laitteistoon ja myös uuteen hiontarobottiin. Tämä investointi on suurin yrityksen historiassa,” sanoo Mika Rahko, LSAB Suomen toimitusjohtaja.

Terien huoltopalvelut ovat kiinteä osa LSAB:n tarjontaa. Monenlaiset työkalut on teroitettava ja huollettava, jotta asiakkaat saavat niille mahdollisimman pitkän käyttöiän. Tarjoamalla täyden huoltopalvelun varmistetaan työkalujen laatu ja suorituskyky. Teroituksen ja huollon lisäksi suoritetaan myös tasapainotus, pesu, oikaisu ja uudelleen hammastusta.

LSAB Wood Solutions on LSAB Groupin liiketoiminta-alue, joka valmistaa ja myy työkaluja puun käsittelyyn. Liiketoiminta-alueen liikevaihto on noin 25 miljoonaa EUR ja se on johtava toimija Pohjois-Euroopassa. Tavoitteena on vakiinnuttaa asema täyden palvelun kumppanina Euroopassa ja olla kansainvälinen markkinajohtaja omalla toimialallaan.

Liitteenä olevassa kuvassa vasemmalta: Mika Rahko, LSAB Suomen toimitusjohtaja, ja hänen ruotsalainen kollegansa Lars Vikström, LSAB Vistträskin tehdaspäällikkö.